Pages

jom hack wifi!!

hari nie aku nk bagi software yang senang utk korang hack wifi.. tp sbenrnya kegunaan nie adalah untuk mengingat kmbali pasword kita yg dah lupe tu.. hehe...
[bleh lupa ke pasword wifi???].. semuanya ada kat bawah nie....

Beini v1.2.3 - New !!



Changelog @ Apa yang diupdate:



software nie kita dapat bila beli usb wireless (Sinmax, SignalKing, Comfast, Wifly City dan seangkatan dengannya)


[b]CARA-CARA UNTUK H*CK WIFI (WEP) MENGGUNAKAN BEINI


1) Mula-mula tengok network adapter wireless (untuk laptop) @ brand/chipset external usb wireless korang support tak beini. Support list ada kat bawah.

Support List by ayen46 [WORD][*credit to GT]

@
sumber official dari web Beini http://www.ibeini.com/hcl.htm


2) Download Beini. Beini v1.2.3-Terbaru,  link untuk beini ada kat atas sekali..


3) Lepas download Beini (pastikan dalam format iso, kalau format rar - korang kena extract dulu) korang kena pilih step mana yang sesuai untuk korang run Beini kat PC / Laptop korang ->

Burn iso tu as image kat cd (pakai nero, ashampoo, ultraiso n lain2) untuk boot menggunakan cd
@
Simpan file iso tadi untuk run menggunakan VMware Player nanti
@
Buat USB boot (pakai UNETbootin 377) untuk boot menggunakan usb


Kalau ada yang tak reti nak buat USB boot rujuk kat sini ->

USB boot video tutorial

Video dari laman web Beini (bahasa cina)
http://www.ibeini.com/beini_system/swf/usb_boot.htm (bahasa cina)

Beini USB boot video tutorial versi Melayu [*credit to bro doktor_style]


UNETbootin 377 (seperti dalam video)



4) Lepas dah burn kat CD @ dah buat USB boot @ dah simpan file iso untuk VMware Player, korang leh run beini menggunakan 3 cara -

a) Boot CD aka masuk CD lepas tu klik restart (macam cara kita boot cd operating system untuk format pc/laptop). Pastikan setting untuk 1st boot kat bios disetkan CDROM @ DVDROM.

b) Boot USB. Pastikan setting untuk 1st boot kat bios disetkan USB @ Removeable Device. Susah nak faham? Rujuk kat sini http://pcsupport.about.com/od/tipstricks/ht/bootusbflash.htm

c) Run file iso menggunakan VMware player. Macam mana? Ikut step nie ->

Run Beini kat VMware Workstation/Player Tutorial [*credit to bro GT]


VMware Player 3.1.4


Tutorial cara2 mengatasi usb tak boleh connect kat VMware player by ayen46 [WORD]



5) Cara-cara nak h*ck wifi (wep), ada 2 cara ->

a) Menggunakan Minidwep-gtk , 3 step jer iaitu klik scan, klik line yang nak h*ck, klik launch n tunggu sampai password keluar. Step bergambar kat sini ->

Crack WEP / WPA using Minidwep-gtk in Beini [PDF]:[*credit to www.comfortsurf.com]


b) Menggunakan Feeding Bottle. Step dia byk. Rujuk kat e-book @ contoh yang saya tunjuk kat bawah.

E-Book Tutorial by ahPEKMC [PDF]:[*credit to ayen46]




Lain-Lain Sofware Yang Berkaitan Dengan H*ck Wifi


HEXwriter - Free ASCII to HEX Converter [*credit to H-S]








kalo korang rase bnda nie mmbantu aku nk ckp alhamdulillah.. tp kalo korang rase bnda nie x baik korang jgn la ikut yer.. hehe... kite bleh pikir mne yg baik ngan mana yang buruk...

11 000 orang mengemukakan pendapat:

@Khidhir
boleh.. tp die tersangatlah rumit...

ada x tutorial utk WPA....wlupun rumit klu ada tutorial blh cuba....tlg owner dptkan tutorial...

ada tutorial x utk hack wpa....wlupun rumit klu ada nk try..tlg yer...

apa maksud client tu?..sy cuba nk test hack own wifi...dh jumpa network tu..tapi dia kata 0 client..klu launch pun IVS x gerak..padahal network tu sy sedang mendownload something..so adalah data transfer kan..?

Cuba minidwep pun x bleh..feeding bottle pun sama...senyap jer lepas klik Launch/attack tu..

salah step ker..?

x jadi apa pun..IVS 0 jer...padahal network tu tgh ada data transfer..

wep pun jenuh nk menunggu ni plak wpa...hurm..berjanggut...

thanks bro... kat area ni.. aku sorang je guna wifi... asyik lupa je pass...wkaowkaokwa... ada menatang ni senang la ... tapi aku tak paham step2 dia.. kalau senang boleh tak bro record video je... cara nak reboot tu apa2 la.. aku bodoh bab2 ni..

Aslmkum.. so sesapa yang nak beli modem sila layari fb saya Alfa-Network-Best-Modem

cuba yang ni cepat dan mudah http://262ac766.any.gs