Pages

followers or readers??

aku terpikir gak sama ada followers ke readers tu yg penting... kadang2 aku dengar followers tu x penting tp aku rase macam bukan jer... tp bile orang duk cari ramai follower aku rase readers tu plak yg penting... so, bile dipikir2 kn balik. aku rase dua-dua tu penting bab kalo x da followers x da la pembaca kite and kalo x da pembaca tp ada followers jer nk wat pe plak kn.. followers yang ramai gak membuatkan orang tertarik nk g blog kite.. so, dr situ gak la kite ble tarik oerbaca utk bace entri kite... per pandangan korang plak??!!
peace


16 000 orang mengemukakan pendapat:

cik ana prefer readers lagi drpd folowers.kdg2 folowers tu tak ikhlas pun...die folow sbb nk kite folow die balik..ngee~~

@anamizu
btl tu... tp nk cr readers yg btl2 bagus ssh.. cr followers dulu br bleh dpt readers i guess..

ade ramai folower yg mmg jadi readers kite.. ade juga yang tak..sekadar nak kita follow die balik. tp xpe, kita ade hak nak folow org atau x.mane blog yg best dibace, kite folow. kalau x, just singgah bace2 je.

kalau sy, wlupun sy xfolow balik, sy bace n komen2 entri die..

hurmm , ntah lah . due-due penting kott . tapi kalau stakat rmai followers tapi takdek readers pon tak gne jgak .

@ayeh hasmadi
haah.. btl3.. rasenyer dua2 penting laa..

yeah, dua2 penting sebenarnya.
kalau tak ada followers x da la org taw update entry kita. jadi tak ade la readers. tapi skrng nie ada SB kann? org lain boleh tau update dari situ jeeeh. hmmmm.

@zaty faisol
kte sama la... rse memang dua2 penting!

readers lah bez...follower besenye juz follow klik kat button follow...readers entry2 kita dibace ..bez lagi kalau ade silent readers

@Qaseh dalia adelia
hmm... memang masing2 ada pendapat sndr...

readers lagi penting .
buat ape followers ramai2 tapi ,
takde readers setia kan ?.

@♥cik Y U Y U♥
btl tu.. tp kalo x da follower x syok gak kn! ble followers ramai smangat nk update pon tggi... hihi..

readers lebih penting dari followers~ :)

tapi kebanyakan readers adalah followers kita...:)

aku kureng dengan yang suke pakse follow blog dia..
kalau post best boleh la...ni merapu je banyak..xda point...
conclusion is,,reader..lagi berbaloi ada reader tetap dari follower ramai..

@Hariz
betul jugak tu...so, harap2 aku dpt readers yg mcm tu... :)